Followers

Sofea =.=

My photo
Kota Bharu ,, Qlatee ., Malaysia
Hye , Mayar Sofia Azhar . Call me Maya , Sofea and Phea only ;D . 18 years . Kelantan . Seorang yang HAPPY ! Benci HIPOKRIT ! SINGLE ;)

28 May 2011

New Life derrrrrr :D

hye koranggggggggg :) Rindu kat Pia tak ? Lama gila tak update . Mesti rindu kan ? Eyh kolang2 , best gile tau duk kat U :D Sebelum nak story2 neh . Nak cakap satu benda . Mulai hari nie , setiap kali saya update , sy nak gunakan bahasa kelateeeeeeee ~ :)

Mulo-mulo aku masuk Uitm Machang kaee . TOBAK ak TAK NIPU lasungggg ! meme tok sedak hapah ~ tobat nak kelikkkkkkkkkkkkk !! setiap male duk teriok nak kelikkkk ~ pah masuk hari kedua tuh kna , beraso sedak laa sikitt , sbb saem memang jenih palo serupo aku . gilo2 sikit pah spotinggg ~ meme sedak gilo saem nge sek munggg !

Hari ke-tigo pulok kae , beraso tokse kelik dumoh jah sero . hahaha . sedak duk sano , buleh jupo saem lamo2 . pah tengok PM(peerws mentor) jenih baik sikitttttt  sikit jahh , tak bnyokk . hihihihi  . start hari neh , ak meme nak ngaji sungguh ah . ak bersyukurr gilo dapat ngajii . sungguh aku tak nipu !

semuo ore mace tak cayo gitu aku buleh masuk Uitm ! hahaha . nak wat rano kae , dlu gak , kelass pung duk no 2 nak ngelasttt ~ malassss , kuat gewe nge saem jah dlu ! meme gilo palo . hihihihi

oke laa awok2 semuo ~ gtg , nak nyipe bareyyyyyyyyyyyy . nok masuk kolej doe esokk ~ :D bye bye bye . love awok semuo .

19 May 2011

Tolong jangan rindukan saya ;p

Terlebih dahuluu , syukur alhamdulillah :) sbb saya dapat sambung belajarr . hihihihi . Happy gileee doee . yelaaaaaa , dah lama tunggu , mula2 checkk , takdapat , selepas seminggu check pula , dapattt . menanngiss sampaiii . hehee . mungkin dalam beberapa minggu , fb and blog saya cuti sekejapp ~ TOLONG JANGAN RINDUKAN SAYA OK ! hahahaha . Tengok2 , ak yang duk rindu and nangis sorang2 kat sana . haiyooooo ~ hehehe . oke laaa . gtg . daaaaa ;)

 *gambar nie sajo2 jah , huk mana rindu tuhh , leh laa kelih gmba neh . heheheh :p







Terima kasih kerana sudi membaca blog saya . Like jika Suka . Kerjasama anda amatlah diperlukan disini .
Sayang awok-awok semua

16 May 2011

Hoi hoiii korang . Lama gila babingg tak update . Rindu takkkk ? Ye laaa , mesti rindu kan . Harituu , ade someone tuu tanye , asal lama tak update , rinduu nak baca blog u . Haaaaa , tengok tengok , korangg da kena tipuuuuu . Hahahaha . Malu daa tuuu , cepat2 , tutupp muka :) HAHA .

Minggu nie , takde yang special sangattt . Ohh yaaaaa , 24 nie Sofea test kereta doe . Ya allah , mintak2 laaa dapat buat ok . Tapii , ayah cakap nak adjust sikitt . bia luluss . Jahat ayah kan ? HAHA . Nevermind , ok jugak tuu . Wish me luckkkk ;) Okengg laaa korangggg . Muahhhhhhhhhhhhhhh ~


Teriima kasih kerana sudi membaca blog saya . Like jika Suka . Kerjasama anda amatlah diperlukan disini .
Sayang awok-awok semuaa

10 May 2011

Takde tajuk lagiii XD

Hye korangg yang cantikkk , cun and tak lupa juga yang handsome . hehe . gatal kau Sofea . gilakkk seyhhh . hehehe . sihat takk korangg ? ohh , buhsan meyh . nak update ape ntah hari nehh . Ohh , hari nie , saya selsema wehhhh . benciii , nak buat kerja pung susahhh . Yelaaaa , hingus neh asyik nak keluar jehhh . geram nak isappp . hahahhahaha ;p gurau jehh ~

Eyh , semalam Sofea pergi hntar adik sSofea tusyen . eyh , bukan saya yang drive . ayah yang drive . :) . Dalam kereta tuuu . kiteorang borak2 .

Eqah : ayah , tok tak cari bibik baru ke ?

Ayah : duk tengah cari laa neh ,

Sofea : Nanti mari huk baru baru neh . ak nak panggil bibik ! malas doh panggil kakak or nama and whatever lahh , nak wat jahat2 sikittt , malas doh wat baik2 . aku nak suh dia pnggil aku Cik . ko ayoh , Tuan and ko tok Puan ! hahahahha

Eqah : hahahah , aku punggg .

Ayah , ikot sek2 mung laaa .

HAHAHA , bukan ape . Orang gaji neh , tak leh bagi muka sngat , naik atas kepala laaa . Bibik Sofea yang dulu , cakap bohong jeh tahu . cakap nak datang , tengok tak datang2 . buat habis duit tok aku jehhh ~ buduh ~

Ohh okeyy laaa . 




Terima kasih kerana sudi membaca blog saya . Like jika Suka . Kerjasama anda amatlah diperlukan disini .
Sayang awok-awok semua

09 May 2011

Takde tajuk XD

Hye korangg , petang takdi kan . After ambil [mayar syafiqah] . Kiteorangg pergi laa , my adik yang sorang lagi tuuu . boy tapi macam gurl . nape ? ntahhh ^^ . Time pergi ambil adik Sofea yang sorang lagi tuu . dia tak keluar skola lagi tau . So , father saya , nak minum2 , and Si mayar syafiqah nak topup . jadi , saya tinggalkan ayah kat kedai kopi . saya and Syafiqah pergi cari kedai topupp . Kedai topup takde lah jauh sngat kan . 

Dalam perjalanan nak pergi beli topup tuu . tibe2 je , Sofea cakap "Eqah , kalau aku nak cari gewe kae , ak toksei huk smart sngat , toksei huk huduh sngat . nok huk SEDERHANA jah ! pah sor lagi , toksei huk kemas sngat , toksei huk ngotor sngat , nok huk sederhana jugak* . Takde lah tinggi sngat kan taste Sofea kan ? hehehe 

Tapi , sekarang memang tak nak laaa bergewan ! Nak focuss dengan study ! Act , frust gilerrrrrr . upu saya kena buat rayuannnn ~ ahhh . Time orang betul2 nak study neh . Dia tak nak bagi masuk U pulakk ~ Stupid buffalo lerrrr ~ hehehe :p Mintak2 lahh yang rayuan neh dapat ~ Sofea taknak dah masuk sekoloh2 berbayarr . amik SPM semula . taknak dahh . Boring giler dah kot , pakai baju sekolah . macam bangang je :) hihihi . budok sekola . jangan marah sayaaaaaaaaaa .

Ohh yaaa , pagi takdi . saya temankan tok saya pergi hospital ~ berjurus kan saya ? MESTILAHH !!! :)

*muka macam nenek jeh . haha . tak boleh blah XD





Thank korang sebab sudi membaca blog saya . Like jika Suka . Kerjasama anda amatlah diperlukan disini .
Sayang awok-awok semua

07 May 2011

New Look ;)

Nahhhh , blog saya sudah berubahh rupa . hehehe . bosan meyh . thats why , Sofea edit2 ini blog . Tak tahu laa comam takkk . Anda rasa ? heeeee ;)


*sebelum edit punya ;)


 *after edit , yang mana comel erkk ?


Terima kasih kerana sudi membaca blog saya . Sayang awok-awok semua

06 May 2011

Happy Mother's Day ;')

Hye koranggggg , malam nie rasa nak nangisss je . hmmmm , jelesss weh tengok orang ade ibuuuu . ahhhh . ;'( Rindu ummi . hmmmmm . ;'( korang yang masih ade ibu or bapa , jaga diorang baik-baik ok . sayang diorang lebih dpd diaorang sayang koranggg . hmmmm , Ayah [ En . Azhar ] , sofea sayang ayoh .




 
Sofea sememangnye tak boleh dengar lagu neh . Sure air mata akan keluarrrrrrrrr :'(

JASA BONDA


 _____________________________________________________


Terima kasih kerana sudi membaca , Like jika Suka , Kerjasama anda amatlah diperlukan disini . 
Sayang awok-awok semua

04 May 2011

Coming home :)

Hye korangggg , semalam tidurr pukul 5 lebih neh bangun pula pukul 11 lebih , sure pkul 3 petang pening kepalaaaa . tak cukup tidurrr  ;) seperti hari2 yang lainn , boring derrrr = =' . eyh korangg , pernah dengar tak lagu coming home . si diddy yang nyanyi , best gilong ! lame gile dah cari lagu tuh , baru jumpaaaa . so , layannnn :)

 


______________________________________________________

Terima kasih kerana sudi membaca blog saya , Like jika Suka . Kerjasama anda amatlah diperlukan disini :)
Sayang awok-awok semua 

No Title =.=

Hye ;) Jam tepat-tepat pukul 4 a.m , saya masih belum tidurrrrrrrrrrr ;) Bosan wehhh . Nak story2 ape ntah . Oh yaaaaa , hari nie , kedua-dua tok saya huk saya sayangg , gy Mekah . Abah and Ma , Sofea nok gy jugokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :D Kalau tak ingat ko size badan neh , lamo doh masuk nusuk dale beg . hahaha , tapi tadok arossss . :D Abah and Ma , doa kan kami disini yeee :) Love youuuuuuuuuuuuu :)

 *oke , saya tahu saya gemuk . time neh abe [pok jack] perasan . sbb Sofea puji dio handsome ! hahahha :)

*[Biela} menggoda molek mung pose . love youuuuuu :)
 *Ma (nenek) saya royat , muko saya serupo Arwah Ummi saya . :)


_____________________________________________________

Terima kasih kerana sudi membaca blog saya . Like juka Suka . Kerjasama anda amtalah diperlukan :)
Sayang awok-awok semua

02 May 2011

i love youu butttt ??

Hye awak , si jantung hati . Kita dah sebulan kan ? *ape?* ehem2 leerrr , hehehe ;p . Ye ye , kita dah sebulan , tapi perasaan sayang sebagai gewe tak timbul lagiiiiiiii ~ i don't know why . please ! dunt ask me . *gila palo mek mah , Sofea speakinggg * Haduiyaaaa , cam ne nie ? Saya pung tak tahu awak sayang saya tak ? Mengomm laa saya cam nie . Kita mesage pung jarang . Awak busy dengan kerja , saya busy dengan Fb . Nak message pung malas , nak call shy shy cat . aduiyaaa . Takpe laa , saya akan cuba sayang kan awak oke ! :) Insyaallah , pintu hati saya terbuka untuk awk nanti :D Awwww , jiwang nye ;p hehehe

IIII LOVEEE YOUUU DERRRRRRR ;)  ♥♥



____________________________________________________

Terima kasih kerana sudi membaca blog saya . Like jika Suka . Kerjasama anda amatlah diperlukan disini .
Sayang awok-awok semua

Everything in my Life ♥

Everything in my Life ♥
Azhar and Mazleha

My lovelove family .

My lovelove family .
Gambar yang kurang sempurna sebab tak nampak muka ambe :D