Followers

Sofea =.=

My photo
Kota Bharu ,, Qlatee ., Malaysia
Hye , Mayar Sofia Azhar . Call me Maya , Sofea and Phea only ;D . 18 years . Kelantan . Seorang yang HAPPY ! Benci HIPOKRIT ! SINGLE ;)

27 April 2011

Hari yang besttt ^^

Holla babiyyy semua , HAHA ;p Hari nie , best gila kot ! Kot ? Eyh , takde kot2 , sememangnye BEST SIOT ! Hari nie , Sofea keluar dengan Fatyn Ariss . Kiteorang pergi Kb Mall . Cop cop , bukan pergi round2 Kb Mall oke . Kiteorang bershopping hari niee , Oyeahhh . Best gile . HAHA . Sibuk2 duk beli tue kan , ade laa sorang mamat nie , mat salleh , tapi pandai cakap Melayu . Sikit-sikit , memang kelakar gile dia cakap melayu , Paling kelakar sekali , time dia nak mintak nom Fatyn . Yelaaa , nape tak kelakar , tiba2 datang tepi Fatyn ,  dia cakap 01 ??? HAHAHA , mintak nombo . terkejut si Fatyn ! Penting sekali , dia handsome oke . Saya sngat jeles , sebab dia mintak nombor Fatyn je . HAHAHA , gurau saja . Cousin dia pung handsome jugakk , handsome gilak-gilak ! hahaha . *gedik kau Sofea* Lepas semua2 tuu , Sofea temankan Fatyn beli shawl , mula2 Sofea tak nak beli , tapi berkenan laa pulak , try2 , oke jugak lao pakai nie , so , beli dua . hahaha . *ngada2 je kao nie * hahaha . Lepas shopping2 semua , kiteorang pegy makang ! lapar oke :) Time nie takde gambar saya bersama Fatyn , tok dae nak amik . hehe . Gambar Sofea saja . 

Banyak cakap pula Sofea hari nie kan ? hahahha . Jum-jum cuci mata  :) NAHHHHH ~~ 


*KFC time , nyummy :)*

*first time pakai shawl , cantik tak ? hehehe*

_______________________________________________________

Terima kasih kerana sudi membaca blog saya , Like jika Suka . Kerjasama anda amatlah diperlukan disini .
Sayang awok-awok semua

25 April 2011

Hye blogger , bosan meyhhh ~ Tak tahu nak wat apee . Online Fb pun , bosan jugak . Haiyooo . Korang , tahu tak ? *mesti laa tak tahu kan ? hehee . Semalam , Sofea hantar adik pergi tusyen , Sofea bawak kereta sendiri , first time tanpa lesen . hahaha . Ayah bagi lampu hijau suh bawak , So , ape lagi , bawak jelaa , nak tunggu lesen , hampeh , lambat gila lagi ! waaaa , tension meyh ~ Tapi kan , sememangnye best ! hahahaa , Ayah cakap , dia yang kenalim time Sofea bawak . Sofea takde laaa kenalim sngat , takutt sikit je . hahaha . Takut laa , takut ade goblokk , hahaha ;p 


*gambar nie , time pi PCB . D90 ;)





*adik saya cakap , macam orang cacat , kurang ajar kan ? ;p 

_____________________________________________________
Thanks korang kerana sudi baca blog saya . Like jika Suka . Kerjasama anda amatlah diperlukan disini .
Sayang awok-awok semua

24 April 2011

Sudah seminggu ye ? Bagus laa awak nie kan ! Busy punya pasal , tak hantar msge kat saya . Haiyaaaaaaaa , bagus bagus . Redha saja :) Orang cakap kan , eyh , bukan bukan ! Saya fikirkan , bagus juga macam tuu , kalau kita tak msge and call , takde lah kita gaduh2 kan ? Lama lah kan kita bergewe kan ? Boleh lah kan saya cari yang lain kan ? OPSS ! Hahahahaha ;p Gurau je awak ! Awakkkkkkkkkk yang berada disanaaa , saya disiniiiiiiiiii nak pesan , jangan curanggggg , heeeeeeeeeeeeeeee :)

______________________________________________________________

Thanks korang kerana sudi membaca blog saya .Like jika Suka yee . Kerjasama anda amat diperlukan disini .
Sayang awok-awok semua

19 April 2011

Today ^^

Tarikh : 20/04/2011
Jam :10 pagi .

Hye , bosan kot harinie . Tak malam lagi Sofea ! Tak bosan camne nye , selalu bangun pukul 12 . *saya memang GUDGURL ! saya tahu , THANKS * Hari nie bangun pukul 6.30 . awal kan ? Pergi jogging . Lama giler duk plan nak gy jogging , memang lama . Hari nie berjaya ditunaikan oleh saya  . Saya nak sihat and kurus macam Tyra Banks . Buleh tak ? Bila tak tahu kan . Tua pung tetap tak boleh . Hahaha , *mencarutnye anda Sofea*  Sekarang nie dah nekad memang nak jogging setiap hari , nak kurusssssssssssssssssssssssssssssss !! Benci doh duk saem nge lemok , waaaaa , nak bunuh lemok2 nehhh . I KILL U LEMAK ! hahahhaha . Insyallah buleh . *Macam mane eyh muka Sofea nanti kurus , cantik macam sekarang lagi tak ? HAHAHA * FuckkyouuuSofeaa , cakap ntah apee daaa .

Eyh korang , nape taklah bukak Fb ? Arghhhhhhhhhhh , dahlaaa boring ! Fb pulak takleh bukak . Aku rogol jugak Si Mark Burgerdil neh . *Sori , Sofea tak ingat and pandai nak eja nama dia , HENTAM saja laa*

Oke laa korang semuaaa , nak layan cerita Hindustan , my feberettt blueberry *eyh , nape cakap cam usop neh ? wrong place maa* hahaha . Have a nice day korangg . Loveyouuu :] [senyum jahat]

________________________________________________________________________

Thanks korang kerana sudi membaca blog saya . Like jika Suka yee . Kerjasama andaa amat diperlukan disini .
Sayang awok-awok semua

18 April 2011

Tarikh : 13.4.2011
Tempat : Kb Mall ..

Oke , hari Rabu lepas , Sofea berdate dengan >Fatyn Ariss< . Oke , bnyok gilo bershopping ! Thanks babe , sbb teman kan saya .Loveyouuuu :)



*time nie masa kat mc'd . breakfasttttt and lunch . lapar gie ok ! Sweet tak ? hehehe

____________________________________________________

Tarikh , 15.4.2011-16.4.2011
Tempat , Terengganu .

Best gile Holidayyy ! Kami menginap kat Primula Beach Resort , hotel yang terbaikk kat Terengganu . Kat sana , banyak giler Sofea makan , Tak jadi diet akuuu , waaaa . Dah GEMOK balikk , ahhhh , tension aku , HAHAHA ..... Thanks Ayoh Man sbb belanje makan . Lain kali , nak lagi oke . hahahah ;) nak upload gamba pung takde . semua gamba dalam camera Ayah Sue , so , tunggu die balik dari KL je laaa . heee ;)





 Terima kasih :) LIKE jika SUKA . LoveYouu ;)

13 April 2011

R.I.N.D.U U.M.M.I ..............

Ummi , kakak remdu Ummi , Remdu sangat-sangat . 4 tahun sudah berlalu , tapi Ummi tetap dalam ingatan kami sekeluarga ;') ,......Hmm , semalam tibe2 teringat kat Ummi , teringat time Ummi duk kat hospital . teringat last kakak cium pipi ummi . hmmmm . Ummi , kakak teringat sebelum Ummi hembuskan nafas . Time tuu , BP [blood pressure] Ummi rendah sngat kan . Time tuu , Ummi masih dalam keadaan koma kan ? Doktor suruh panggil ahli keluarga datang hospital kan ? hmmm , time tuu , kakak tak tahu kenapa kakak tiba-tiba pakai baju kaler putih . hmmm . Sebelum kakak datang hospital , time tuu Ummi Yaa bacakan Yassin unutuk Ummi , tiba2 , ummi macam pegang erat tangan Ummi Yaa kan ? macam ummi nak sampaikan sesuatu . Ummi Yaa panggil ayah dan ayah cakap kalau nak jumpa anak-anak tolong buka kan mata . Ummi buka kan ? hmmmm :'(.. Kami adik beradik cium pipi ummi dan kami janji nak belajar sungguh-sungguh dngan Ummi . nape lepas syahir cium pipi ummi , ummi ttup mata ? nape ayah ajar ummi mengucap ? Time tuu kakak memang tak kuat nak terima semua nie ..Ya Allah :'( hmmm :'( 

*Sofea rindu semua kenangan dengan Ummi , rindu sangat , semua laen doe lonim . hmm , Sofea jarang doh berjumpa dngan family2 P.mas . jranag sekali . Lepas Ummi Sofea pergi , Mummy , Baba , Kak Atin , Kak Wawa juga pergi meninggalkan Sofea , Diaorang excident , macam2 dah terjadi . family Sofea dah tak sebahagia dulu lagi :') . Sofea rindukan semua tuuu *  :((((((((((((((((

11 April 2011

new BF ^^

Hye hello ! byee ........................................................

HAHA , gurau saja , HYE AGAIN :) Korang or awok2 semuaa , sehat tak ? Hari nie , macam GUMBIRA gitu . awww :) Memang terlalu awal nak diceritakan , tapi Pia nak cerita jugakk , buleh dok gitu ? tokleh ? hohh ! NYAH ko  dari BLOG aku ! :P HAHA , Oke , camnie cerita nye , ade LELAKI nie , nak kata HANDSOME , tak punn , nak kata SEMAK *bahasa kelantan punya* tak punn jugaa , nak kata HODOH , tak punn juga juga . Die SIMPLE saja , tapi SWEET nye ada . Pia dah lame gile kenal dia oke . Oneday , Pia text laa dia , mula2 ucapan . GOODMORNING ! dia pung balas laa kan , text punya text ! Tiba2 si dia ajak ****** ..... *blushing^^* so , Pia terima laa , sbb kiteorang pun dah lama kenal kan , lagi punn i SINGLE oke . Sememangnya SANGATLAH BAHAGIA ! Tiap2 malam dia teman Pia , kadang2 dia nyanyikan lagu untuk Pia , smpai laa Pia tertido , SWEET kan ? Tapi , die nie macam
HOTSTUFF gitu , ramai juga yang minat kat dia , kadang2 JEALOUS oke ! tapi , sayang punya pasal , REDHO jelaa ;) Mesti korang nak kenal kan Pia punya 'B' kan ? nak tunjuk ke taknak eyh ? nak ke tak nak ? Korang gelak oke lao Pia tunjuk , sbb dia tak HANDSOMEEEEEEEE !! , malu nye , hmmmmmmmmmmm . Kalau korang gelak , siap laa , walaupun Pia tak nampak , tapi TUHAN nampak oke . Here ! my 'B'  >ILOVEYOUB< .

ohh korang , ok BYE ! HAHAHAHAHA

10 April 2011

^^

Assalamualaikumm korangg :) 
Sekarang tiap2 hari kan saya update ? Bosan dah ke ? Takpe laa bosan gakk , nak update setiap minit pulak daahhh lao gtu gakk , Hehe . *whateverrr* 

Firtsy , saya agak CEMBURU dengan Si Fatyn Ariss *bebeh* , cemburu tengok blog dia yang cantikk oke !!
kejap erkk ..




 tengokk , SIMPLE je kann ? Takde laa bersepah sngatt ! hmm , Yang paling ak suka dalam blog dia , Ade gambar aku , hahhaha . LOVEYOUUTYNNN ;) . korang buleh laa , Follow dia punya blog kat [SINI] oke ... *beh , ak promote blog mung neh* HAHAHA

Secondly , Pia tersangat serabut serabai dengan BRADER neh . Tatao nak ape dari Pia . Sibuk duk message and call . cakap IMY laa . arghh , serabut laa der ... hmmm , dah rasa menyesal ke derr ? tulaaaa , dlu taknak hargai saya kan ? sekarang terhegeh2 nak rindu laa , apelaaa ! arghhh , rimas oke , not RAMAS ! no no no ~ hahahaha :) . STOP IT OK :)

Terakhir , Pia rasa terlalu awal lagi nak kongsikan dengan anda2 semua oke . tunggulah sebulan dua , pia cerita oke . tuu pun , kiteorang STILL bersama . Insyallah ;) hehe 


09 April 2011

Bertudungg

Hye koranggg , sehat kah anda ? :)
Korang ohhh koranggg , koranggggggggggggggggggggggggggggggg ;)
HAHA , sebenarnye , tak tahu nak start cmnerr . hahaha .
Jap2 , nak pikirr japppp .............................


Sorie , Pia tak comey pungg maso kecikk (koya) . HAHA  , budokk comel , mace supo gtu rambut kito berduo :)) heee

Ntah , tak tahu nak mulakan camne jugakk . Okeee , tengok suda laa ;)



Amacam ?? mengamcam dok ? heheh , gurau2 :)) Pia ginie lah suatu hari nanti .INSYALLAH :)

_______________________________________________________________________

Sorie , post Pia harinie , BOSAN sikitt :) hehe

07 April 2011

LIKE ????????

Hye derrr , heee ;) Oke , sekarang , blog Piaa dah ade button LIKE
Thanks to Tengku Nur Azliana sebab tolongg buat untukk akak Pia yang tak berapa pandai sngat nehh , 
BIG thankss ;) . heeee 

Oke , korang . Dah ade button LIKE tuu , if anda-anda semua suka , just LIKE yee .
Lao tak suka ?? LIKE jugak oke . hahaha .
Gurau saja meh , LIKE ramai2 oke . ;) bia sama banyak dengan gwe Apexx punya !
buleh ke ? hahaha , perasan je lebih ! Follower pung ade sikitt , ade hati ! kuakua ,

My bebeh FATYN SHAFEEQA !
tolong jangan jelessss , saya dah ade button LIKE okeee ! hahahahah . 
I love youu oke . MUAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ;)

05 April 2011

Hamba ALLAH -.-

Sebelum nok nulih karangan neh , Pia nak suko dulu , bulehh ?
TOKLEH ?? Peduli apa aku , blog aku , ikutt aku laaa . *DEBE dok ? heeeeee (gurau-gurau lako)
Oke , HAHAHAHAHA  (tatao hape daa)

______________________________________________________________________

Cerita neh dah lama dah kott , tahun lepas rasenye , memang lame kan ? hehe

Pia pergilah makan dengan my love . LOVE ??? Family laa derr , HAHA . 
Oke2 , kiteorang pergi lah makan dekat Wakaf Bharu neh ,. 
Tempat neh , tersohor laa dulu , rasa-rasanye laa , nama kedai tuu , Mee Pok San (taktahubetoltakejaannye) ..
Heee , mase tunggu makanan tue , datanglah Hamba Allah neh (orang gila) , dduk tepi meja kiteorang !
Seriously , Pia takut dengan orang gila ! Tersangat takutt , tatao kenapa , keturunan kott . Hehehe .
Orang macam nie , biasalah  lao die cakap sorang2 kan .Tapi adelah sorang brader neh , agak HANDSOME disituu , pergi duduk semeja dengan si Hamba Allah itu .

Yang kelakarnye , die pergi cakap dengan si Hamba Allah tuu , TAPI , si Hamba Allah buat dunno je kat dia . 
HAHAHA , Pia tengok macam dia lagi gila daripada Si Hamba Allah tuu . 
Si Hamba Allah tuu memang tak layan laa si brader tuu , memang kelakar !
Last-last , si Hamba Allah tuu pung blah dari situ , bosan kut dengan si brader tuuu .
Pia tengok macam brader tuu je yang gila , bukan Hamba Allah itu , hahaha

Maybe brader tuu , nak buat kelakar kutt , nak ambil perhatian kutt ,
HAHAHA , kelakar2 , macam2 ragam manusia kat dunia neh  .
So , layannnn saje , jangan dihalang , heeee :)

04 April 2011

Lelakii ..............

Ada lahh sorang mamat neh , NAMA ? perlu ke nak tahu ? tak payah laa . heee ;)
Pia buat lah IN A RELATIONSHIP dengan  Si Afif Aris nie . 
Che Mat Afif neh , mace adik Pia jahh , tok lebih and tak akan lebihh ! 
Pia suko ngenak dio , dio mace PEMALU gtuu ! Pemaluu ke ? hehehe . 
Kalu ore kato gapo kae , dio SEMGIH jahhh , mace COMEL gtu , wekkkkkk HAHA
Jangan di marahh ye Afif Aris :) heee .

Oke oke , sambung ceritaa ........................................

Lepas buat relationship tuu , adelaa seorang neh . 
Orang huk penah aku sayang mati-matiannn . tapi dulu laaa , sekarang TIDAK ! heee :)
Tiba2 , dia buat status dalam Fb dia , GEWE KENO AMIK KOKRE , mace gtuu laa status dio .
paling kalekar aku baca komem2 dia , ade satu yang paling-plaing kelakar bagi aku .
Kejapppppppppp erkkkkkkkkkkk .................................



GEWE NGE BUDOKKK ? hahahahah , nakall lah anda derrrr . Wakluuu , HAHAHA
Tulaa , dulu tanak hargai saya time saya sayang kat awakk , sekrang terhegeh3 tatao nak ape ! 
Hmm , sorie , saya dah takde persaan kat awkk . Sorie sngat2 ,

So , pesanan ringkas saya daripada cucu Arwah Ibrahim , Hjh Azizon , Haji Noor And Hjh Maznah dan anak kepada En Azhar and Arwah Mazleha , SAYANGILAH ORANG ITU SEMASA DIA ADE , TOLONG JANGAN SIA-SIAKAN NYA , ANDA AKAN MENYESAL :)

Derakk Woottt :)



Nayli Zahra , die tersangatSANGAT comell .
*Nayli , tuka muko nge Kak Pia meh . HEHE ;)

Abe , Syahir , Isha anfd Sopiaa .
*THANKS abe , sebab belamjo make .

Isha COMEL , Sopia buatbuat COMEL . hehe

Nabila Roslan , hok neh meme ak PALING SAYANG !!
MUAH ko bella :D

Abe , Sopia , Eqah , Syahir and Elly .
*LOVEYOUU !

bigboss . abeee :)

Tempat : Pizza and Bowling :D
Tarikh : Of course bulan 2 . tak ingat hari nyee :D

p/s : happy sangat2 , SAYANG FAMILY saya laa !

LOVED , Mayar Sofea 

Everything in my Life ♥

Everything in my Life ♥
Azhar and Mazleha

My lovelove family .

My lovelove family .
Gambar yang kurang sempurna sebab tak nampak muka ambe :D