Followers

Sofea =.=

My photo
Kota Bharu ,, Qlatee ., Malaysia
Hye , Mayar Sofia Azhar . Call me Maya , Sofea and Phea only ;D . 18 years . Kelantan . Seorang yang HAPPY ! Benci HIPOKRIT ! SINGLE ;)

19 March 2011

Bahasa Chintanchintunnnnn ......

1 ) CINTA --> pengalaman manis yang dialami oleh setiap orang dalam dunia . Cinta itu tidak buta kerana kita sendiri dapat merasainya dan menikmatinya . Dalam bercinta , you all perlu bijak dalam membuat keputusan walaupun terpaksa BERKORBAN demi si dia . Yang penting , cinta bukan hanya SEKADAR KATA-KATA YANG KELUAR DARI BIBIR TETAPI PERLU DISUSULI DENGAN TINDAKAN YANG IKHLAS .

2 ) CINTA MONYET --> cinta yang dialami oleh remaja . Walaupun sering dianggap biasa oleh orang dewasa tetapi CINTA INI PENTING SIKIT . Inilah menjadi pengalaman untuk anda pada masa akan datang supaya setiap kesalahan semasa menjalani percintaan monyet ini TIDAK DIULANGI LAGI !

3 ) DATE --> HANGOUT bersama seseorang yang anda suka ataupun apa sahaja aktiviti yang dilakukan mesti BERDUA !

4 ) DIDUAKAN --> BF anda berusaha MENGGANTIKAN posisi anda dengan orang lain .Belum tentu secara rasmi TETAPI sudah ada orang lain selain daripada anda . THAT'S REALLY HURT , MAN !!!

5) ADMIRE --> Seseorang yang anda suka dan inginkan si dia menjadi sesuatu yang istimewa di dalam hati . KALAU BOLEH , SECEPATNYA ! Tidak hairanlah anda akan sentiasa berusaha untuk memikat hatinya supaya lebih dekat dengan anda .

6) IN RELATIONSHIP --> Seseorang yang anda anggap LEBIH DARIPADA TEMAN dan TERLIBAT DALAM HUBUNGAN ROMANTIS . Setelah anda memutuskan untuk menjadi seseorang di dalam hidup seseorang yang lain bereti anda juga terlibat secara langsung dengan emosi si dia . Ini bererti PERLU SALING SAYANG MENYAYANGI dan JUJUR DALAM PERHUBUNGAN 

7) CURANG --> Satu hubungan yang TIDAK SEPATUTNYA TERJADI apabila dua insan mengikat kata cinta . Ini kerana anda sudah memiliki seseorang yang menerima dan mencintai anda separuh mati malah setia teramat sangat dan mengapa perlu wujudnya orang ketiga dalam perhubungan , sama ada curang dari segi fizikal ataupun perasaan . Kekurangan pada pasangan itulah yang patut diterima . Barulah betul menerima dirinya apa adanya 

*COPY AND PASTE :D
HAHAHAHA .

LOVE , Mayar Sofea .


No comments:

Post a Comment

Everything in my Life ♥

Everything in my Life ♥
Azhar and Mazleha

My lovelove family .

My lovelove family .
Gambar yang kurang sempurna sebab tak nampak muka ambe :D